mandag den 6. april 2009

Mere strik færdigt


Trøjen her er desværre ikke blevet særlig vellykket. Pasformen er ikke i orden, selv om min strikkefasthed for en gangs skyld passede.

Trøjen er strikket i vendestrik efter opskrift på Bolsjetrøjen fra Marianne Svit. Jeg har strikket i str. L, men da ærmet blev alt for smalt måtte jeg tilføje 2 kiler over hver skulder, og det er måske derfor, at halsåbningen er blevet for vid. Det er ærgeligt for kvaliteten er så lækker. Garnet er rester fra denne, altså supersoft og det bliver virkelig super blødt efter vask.

Nå, men jeg fik da prøvet vendestrik-teknikken og hyggede mig med at strikke trøjen, så må vi se, om jeg kan tage mig sammen til at trevle den op igen.


Jeg var ellers blevet træt af at strikke strømper, men mine søstre og niecer vil gerne have flere, så jeg tænkte at jeg ville prøve at strikke et par fra tåen og op. Jeg fandt en gratis opskrift her, (man skal være logget ind for at se den) og gik i gang, for at se om princippet med multiopskrifter virker. Da jeg havde strikket prøve og lagt oplysningerne ind, gav resultatet nøjagtigt samme antal masker, som jeg plejer at slå op til strømper, så det må siges at virke. De er blevet lidt for lange i foden, men det er min egen skyld.
Hvis jeg strikker flere strømper vil jeg igen strikke fra tåen og op med denne opslagning, men jeg vil lave boomerang hæl, som vist her.

2 kommentarer:

Jette sagde ...

Det var da ærgerligt med den trøje, det er jo et stort arbejde at skulle gøre det forfra igen, farverne er skønne.

Linda sagde ...

Hej
Vedr. trøjen med den for åbne halskant.. Kan du strikke masker op langs øverste kant og så lave en ny halskant hvor du tager masker ind, sådan lidt a la denne model http://www.garnstudio.com/lang/dk/visoppskrift.php?d_nr=b14&d_id=27&lang=dk
Det har virket for mig før hvor der lige var noget som skulle reddes. Det er da for ærgelig hvis trøjen skal ligge i bunden af skabet. God påske. LindaT, kastrup