søndag den 1. maj 2011

Livstegn

Jeg har forsømt bloggen i lang tid. Jeg synes pludselig ikke, at det gav mening for mig at lave nye indlæg. Desuden er det altid svært for mig, at fotografere tilfredsstillende. Det ene med det andet har gjort, at jeg ikke har blogget de sidste 10 måneder.
Jeg er ikke holdt op med at lave håndarbejde, og der er blevet produceret både vævede, hæklede og strikkede ting i den forløbne tid.
Jeg viser her nogle af de ting, jeg har lavet.
Tørklæderne til venstre er vævet for Karen Noe i uld og bomuld med elastik og mellemrum i trenden, der giver en plisse effekt.
Tæppet herover er strikket med 2 tråde i et lækkert garn fra Hjertegarn, der er udgået. Jeg kan ikke huske, hvad det hedder, men det er en blanding af merino, alpaca og silke, og det er meget blødt og lækkert. Strikket på pind 4,5 efter opskrift hentet her. Jeg har strikket tæppet lidt større end angivet i opskriften og jeg brugte ca. 400 g. garn. Tæppet er reserveret til min søster.

Jeg har vævet tørklæder i Tussah silke i trenden, og bourette silke til islæt på 16 skafter i en networked twill. Desværre forsvinder mønsteret næsten. Jeg havde håbet at der var større farveforskel på de to garner. Men tørklæderne er blevet en meget dejlig kvalitet med flot skin.

Jeg har vævet flere tørklæder eller sjaler i en blanding af alpaca og silke på 8 skafter, superlækker kvalitet i 2 farveholdninger.
Jeg har desuden vævet 6 tørklæder på computervæven men interleaved threading, en binding, som jeg har eksperimenteret med tidligere. De er vævet i schappe silke 60/2. Dem har jeg desværre ikke ordentlige billeder af, og de er heller ikke færdige, det tager temmelig lang tid at lave frynser, når der er næsten 1000 meget fine tråde.

I påskeferien lavede jeg dette lappetæppe færdigt, det har været sjovt at hækle, og jeg har fået brugt alle min rester af bomuldsgarn helt op.
I den forløbne tid har jeg også lavet to projekter til Vävmagasinet i samarbejde med Karen Noe, og vi er på vej med et tredje. Der var en model i VM 4/2010, og de to næste kommer i VM 3/2011.

12 kommentarer:

Birgitta sagde ...

Vad roligt att få se vad du gjort. Dina halsdukar är så fina. Jag var med i Vävmagasinet nr 3/2011.
Du kommer väl på Vävmässan i höst.
Önskar dej en härlig vävmånad.
Kram Birgitta

Hanne Pjedsted sagde ...

Flot, Inge, rigtig flot.
Og jeg er 110% sikker på at du er Inge fra Otterup på Fyn.
Knus fra Hanne( Tante Gerdas og onkel Holgers næstældste)

Nu er jeg tilbage i Vejle, Brejning - på "den anden side" af fjorden.
Har droppet ledelsen af uddannelsen og startet for mig selv. SÅ herligt at kunne gøre i stedet for at se de andre lave tingen.

free online slots sagde ...

De mooiste modellen zijn handgemaakt. Als je bedreven in dit soort kleren, beveel ik de meest betrouwbare. Er zijn enkele zeer mooie modellen.


Swimmingpool

Tenna sagde ...

De to første halsklæder er rigtig flotte. :)

Suzanne Eis Benzon sagde ...

Hvor er det smukke ting du lanver :-) Jeg er helt ny blogger http://suzanneeisbenzon.blogspot.com/ mit mål er at bruge bloggen til at nå så mange dejlige kvinder i dk fordi, (det er en længere historie og jeg håber at se dig forbi min blog :-)du må meget gerne kommentere :-)

Helene sagde ...

Wauw nogle flotte ting du laver ;-)

home security monitoring sagde ...

This site is good because they give us a new thing and new ideas and new topic how good all of they are we should appreciate them because of these good thing.
Home Security

Anonym sagde ...

fed blog. bliv fast læser på min og jeg bliver på din.
www.better-days-are-coming.blogspot.com

Jenny sagde ...

Hvor ærgerligt, at du ikke kan se mening med at blogge - jeg kan helt klart se mening med at læse din blog :)

Kh. Jenny

bykirsti sagde ...

Sikke en masse skønne ting du laver!

Tak for kigget!
Kig forbi mine 3 giveaways!

Fototosse sagde ...

Super fint lappetæppe!

Brandy Jiang sagde ...

Beautiful.

I like to play online game,such as RuneScape.I always buy the items online.So I am familiar with the safest and convenient way to buy RS Gold online.There are: http://www.rsgoldfast.com/