lørdag den 24. januar 2009

Eksamenssokker og vævede håndklæderMin niece er lige blevet færdig som ergoterapeut, og afsluttede med karakteren 12, da hun var til eksamen i sin hovedopgave. Det var godt klaret!

Min søster var selvfølgelig i Odense, da hun blev færdig og havde fået et par hjemmestrikkede sokker med fra mig, de nåede ikke at blive fotograferet, derfor kan jeg kun vise garnet. Men sokkerne blev vel modtaget, og skal varme pigen på en tur til Prag, som hun og hendes mor tager, for at fejre eksamen.


Og så kan jeg endelig indfri min gæld til min ældste storesøster, som for længe siden har ønsket sig vævede håndklæder.

Hånklæderne er vævet i bomuld 10/2 til trend og bundislæt, og med en meget lækker bomuldschenille fra Ågård Tekstil, som mønsterislæt i en Summer & Winter binding på 4 skafter og 6 tramper. Et nemt projekt, der kunne væves på min lille klapvæv, der netop har 4 skafter og 6 tramper. Monteringen er altid et lidt større arbejde, fordi jeg væver stropper på båndvæv. Denne gang har jeg dog ikke sømmet i hånden, men på maskine, så det reducerer tidsforbruget noget.
Resultatet er blevet 4 meget lækre håndklæder, som jeg håber, min søster bliver glad for.4 kommentarer:

Fríða sagde ...

nej, hvor er de lækre de håndklæder!
kh.fra Island
Frida

Karin Hørkilde Jensen sagde ...

Nøj, hvor er de håndklæder dog bare skønne. Sådan nogen får jeg OMGÅENDE lyst til at lave. Du kender vel ikke sådan lige tilfældigvis een, der kunne tænke sig en billig væv? Jeg har een til salg, jeg vil nemlig også gerne væve på en klapvæv, der i sin tid har tilhørt min oldemor. Og jeg har altså ikke plads til både den og min store væv i stuen, så den store er til salg. Se min hjemmeside www.khtekstildesign.dk

Karin Hørkilde Jensen sagde ...

Forresten, jeg så lige et indlæg lidt længere nede af siden med et tørklæde af Vivian Høxbro. Du overvejer at valke det lidt. Må jeg anbefale en tørretumbler - der kan du nemlig stoppe undervejs og følge valkningen. Det kan du ikke i vaskemaskinen. Jeg har brændt fingrene 1 gang med en håndstrikket trøje, så fremover bruger jeg altså tumbleren. Tørklædet skal bare gøres vådt og så ind med skidtet og lad det køre ca. 10 min.

Hilsen Karin

maicher sagde ...

calm510
card413
randengdaoren
taibaijinxing
xianhe760